na potření | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
1 špetka | sůl | |
1 lžíce | oregano | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 balení | rajský protlak | |
těsto | ||
1 špetka | sůl | |
1 ks | batáty | |
1 lžíce | olivový olej | |
200 g | hladká špaldová mouka | |
podle chuti | ||
1 - | sýr | |
1 - | zelenina |
Batáty očistíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou batáty měkké, tak vodu slijeme a batáty rozmačkáme na kaši. Poté přisypeme špaldovou mouku, zakápneme olejem a přidáme sůl. Vypracujeme těsto, které vyválíme přes potravinovou fólii na pečícím papíru. Připravenou placku dáme na 10 minut předpéct do trouby. Mezitím si připravíme omáčku na potření pizzy. V misce smícháme rajský protlak, prolisovaný česnek, oregano, sůl a olivový olej. Z trouby vyndáme předpečenou pizzu a potřeme připravenou omáčkou, poklademe oblíbenou zeleninou a posypeme sýrem. Batátovou pizzu pečeme cca 15 minut do zezlátnutí okrajů.
Videorecept: Domácí pizza, kterou hravě zvládnete
Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena