-> Sněhové cukroví sluší Vánocům i oslavám. Zkuste pusinky, suchárky či chlebíčky
- Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Žloutky si odložíme stranou a použijeme na jiný recept.
- Bílky důkladně našleháme, až nám vznikne tuhý sníh.
- Do bílků zašleháme cukr, sníh tak bude hodně pevný.
- Poté ještě zašleháme pudinkový prášek a citronovou šťávu tak, aby se směs na pusinky dobře spojila.
- Směs na pusinky rozdělíme do misek a obarvíme libovolných počtem potravinářských barev podle toho, kolik jich máme k dispozici. Barvu vmícháváme pomocí stěrky. Některé můžeme nechat neobarvené.
- Lžící vložíme směs do zdobícího sáčku a opatrně z něj vymačkáváme spirálky na plech vyložený pečícím papírem. Každá pusinka by měla být 1,5 - 2 cm široká.
- Sněhové pusinky pečeme v troubě vyhřáté na 130 °C, až nám ty neobarvené jemně zrůžoví. Barevné sněhové pusinky podáváme jako sladké cukroví.
Z tohoto množství nám vyjdou asi 2 plechy pusinek.