Maso odblaníme, pokrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a jemně potřeme hořčicí.
Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno, opražíme na pánvi na lžíci oleje a rozetřeme na maso. Posypeme kmínem.
Mrkev očistíme, papriku umyjeme a pokrájíme na kostky.
Apetito smícháme s vajíčkem, přidáme papriku, prolisovaný česnek, pepř, osolíme a zahustíme strouhankou.
Mrkev podélně pokrájíme na čtvrtiny, položíme na pór, přidáme sýrovou směs a zakončíme párky.
Roládu pevně svineme a sešijeme, případně sepneme párátky anebo jehlami.
Zbylý česnek rozetřeme se solí, přilijeme 3 lžíce oleje a promícháme.
Roládu na pekáči potřeme směsí důkladně ze všech stran. Podlijeme a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut.
Barevnou vepřovou roládu podáváme teplou s bramborami, rýží, hranolky nebo kroketami. Roládu můžeme podávat i studenou nakrájenou na plátky.