4 lžíce | olej | |
2 ks | vejce | |
0.5 hrnku | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
200 ml | smetanový bílý jogurt | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
podle chuti | ||
drobenka | ||
černá malina | ||
červené mailiny |
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme všechny další ingredience - mléko, jogurt, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva a olej. Ovoce omyjeme, použijeme černé a červené maliny, ale klidně i jiné ovoce. Středně velký plech vymažeme, nalijeme těsto a hustě posypeme ovocem na střídačku tak, aby bublanina byla ve výsledku pěkně barevná. Podle chuti ještě posypeme drobenkou, ale nemusí být. Barevnou jogurtovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě 35 - 45 minut. Po mírném vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme podle chuti.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena