Recept na bagetu plněnou plátkem pečené krkovice s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem. Opečenou krkovičku podáváme v chlebové bagetě s listovým salátem a rajčaty jako sytou chuťovku, ale klidně i místo oběda či večeře.
4 ks | rajčata | |
4 listy | ledový salát | |
0.5 ks | červená cibule | |
4 plátky | vepřová krkovice bez kosti á 150 g | |
2 ks | chlebová bageta | |
omáčka | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
150 ml | vývar | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | rajčatový protlak | |
30 g | čerstvý zázvor | |
0.5 lžičky | pálivá chilli omáčka | |
dresink | ||
3-4 stroužky | česnek | |
50 ml | majonéza | |
250 ml | řecký jogurt | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet. Mezitím si připravíme pikantní omáčku. Oloupanou cibuli, česnek a čerstvý zázvor nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme rajčatový protlak, chilli omáčku, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme do zhoustnutí. Pikantní omáčku, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
Připravíme si studený česnekový dresink. Jogurt řeckého typu promícháme s majonézou a prolisovaným česnekem, ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu rozležet.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a listy salátu omyjeme. Červenou oloupanou cibuli nakrájíme na jemno. Odležené plátky krkovice opečeme na oleji z obou stran doměkka.
Bagetu podélně rozkrojíme, polovinu potřeme pikantní omáčkou, poklademe plátkem opečené krkovice a čerstvě nakrájenou červenou cibulí, na kterou navršíme zeleninu a vše přelijeme česnekovým dresinkem. Naplněnou bagetu zakryjeme její druhou částí, zešikma překrojíme na poloviny a ihned podáváme.
Chlebovou bagetu plněnou pečenou krkovičkou s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.
Užijte si posezení s přáteli: Tipy nejen na bruschettky a sendviče
Sluníčko konečně nabírá na síle a nastal čas, kdy si posezení na zahrádkách začínáme pořádně užívat. Ve chvílích, kdy si chceme spíše dopřávat přítomnost druhých a nestát jen u grilu či plotny, přichází na řadu recepty, které nepotřebují zdlouhavou přípravu. Připravte si jednoduché sendviče, bruschettky, ale i masové jednohubky.
Originální letní jednohubky na zahradní párty
Máme tu oblíbený čas večerních posezení, rodinných grilovaček i zahradních párty, kdy se nějaký ten neotřelý nápad na originální formu pohoštění vždycky hodí. Klasické chlebíčky jsou sice vždycky fajn, ale pro teplý večer možná trochu těžké do žaludku. Kolečka rohlíků máznuté česnekovou pomazánkou zase příliš nevypovídají o fantazii a snaze hostitele.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena