Rychlá, chutná a voňavá bábovka nasytí celou rodinu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Vejce4 ks
Máslo250 g
Mléko450 ml
Kypřicí prášek do pečiva2 balíčky
Cukr moučka150 g
Vanilkový cukr2 balíčky
Polohrubá mouka600 g
Vlašské ořechy100 g
Ovocná směs100 g
Podle potřeby
Kakao50 g
Postup přípravy
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, které vyšleháme do pevné pěny. Změklé máslo utřeme nebo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme žloutky a přidáváme po částech mouku s práškem a mléko. Potom opatrně vmícháme sníh do těsta a přidáme ořechy, případně hrozinky a kandované ovoce.
Do jedné části těsta můžeme před naplněním formy přidat kakao a tím získat mramorovanou bábovku. Bábovku pečeme 40 minut při 180 °C v horkovzdušné troubě nebo upravíme čas podle vlastní trouby.
Bábovku za 55 minut vyklopíme a můžeme podávat.