2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 balení | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr moučka | |
1 balení | vanilkový cukr | |
2 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
0.5 kostky | máslo | |
1 ks | čokoláda Margot |
Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a mlékem. Přidáme nastrouhanou Margotku, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto na bábovku vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme 10 minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme 45 minut.
Margot bábovku podáváme třeba ke kávě.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Autor:Jirka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena