Bílé papriky omyjeme a odstraníme vnitřek. Mleté maso osolíme a opepříme, připravíme podle chuti jako na karbanátky a masem naplníme papriky.
Nakrájíme si cibuli na jemno a lehce ji osmahneme na oleji. Na tento základ položíme rozkrájená rajčata na měsíčky a začneme pokládat naplněné papriky.
Z vrchu trochu osolíme a opepříme. Uzavřeme do tlakového hrnce a dusíme asi 15 minut, vypneme a necháme dojít do odblokování hrnce. Potom vyjmeme opatrně papriky z hrnce a necháme vychladnout. Vývar, který nám vznikl z rajčat a paprik, rozmixujeme na úplně jemnou omáčku. Omáčku dáme vychladit.
Po vychladnutí omáčky vmícháme do metličkou majonézu a popřípadě dochutíme solí. Omáčka musí být jemná a tužší. Pak vrátíme papriky do omáčky tak, aby byly potopené. Můžeme podávat.
Babiččiny papriky za studena podáváme s chlebem.