podle chuti | ||
---|---|---|
0.5 lžičky | cukr | |
3 g | sůl | |
citronová kůra | ||
těsto | ||
3 ks | vejce | |
0.3 l | mléko | |
5 g | vanilkový cukr | |
150 g | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Aby se palačinky vždycky povedly: Co je k jejich přípravě potřeba a jak zabránit roztrhání
Jak se palačinky jednou provždy naučit, jak je vylepšit a čemu se při jejich přípravě vyhnout? Důležité je správné těstíčko a teplota pánve. Poradíme vám, čím nahradit suroviny, když zrovna něco chybí.
(doba přípravy 90 min)
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Autor:Kikča
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena