Droždí rozdrolíme do misky a smícháme se lžící mouky, 1lžící cukru a 4 lžícemi vlažného mléka. Zbylou mouku prosejeme do mísy. Přidáme cukr, strouhanou kůru z celého citronu, sůl, ve zbylém vlažném mléce rozmíchané žloutky, vejce a rum. Dále přidáme máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Pak těsto znovu prohněteme, rozdělíme na malé kuličky a znovu necháme vykynout.
Po vykynutí kuličky zploštíme a skleničkou vytlačíme nižší střed na náplň. Koláčky potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme oblíbenou náplní.Babiččiny koláčky ozdobíme švestkami, drobenkou a mandlemi. Necháme je lehce vykynout a pečeme je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 12 minut.
Babiččiny koláčky necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit.