nádivka | ||
---|---|---|
sůl | ||
10 ks | vejce | |
petrželka | ||
majoránka | ||
pažitka | ||
10 ks | rohlík | |
mletý pepř | ||
0.5 kg | uzené maso | |
0.5 kg | vepřové maso | |
kopřiva |
Připravíme si veškeré uvedené suroviny, které budeme na nádivku potřebovat. Vepřové a uzené maso uvaříme ve vodě doměkka, část vývaru si po scezení ponecháme.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Poté k rohlíkům vmícháme žloutky, přidáme podle chuti pepř, sůl, nasekanou pažitku, v dlaních rozemnutou majoránku, nakrájenou petrželku a nakonec zlehka vmícháme ušlehané bílky. Podle chuti můžeme do velikonoční nádivky přidat i čerstvé nasekané kopřivy.
Velikonoční nádivku dáme do vhodné formy a pečeme 1/2 - 3/4 hodiny, až je nádivka na povrchu pěkně zlatavá.
Hotovou babiččinu velikonoční nádivku nakrájíme a podáváme podle chuti. Je výborná teplá i studená.
Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
Autor:Jarýs
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena