8 stroužků | česnek | |
5 lžic | máslo | |
8 ks | brambory | |
3 lžičky | majoránka | |
0.3 ks | celer | |
4 l | voda | |
3 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
1 ks | bobkový list | |
3 kuličky | nové koření | |
3 lžíce | hladká mouka | |
2 hrstě | sušené houby | |
2 kostky | masový bujón | |
0.5 lžičky | mletý černý pepř | |
3 lžíce | polévkové koření | |
8 kuliček | celý černý pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
petrželka |
Tip: Vegetariáni nahradí masox jiným bujonem. V nejlepším případě bujon vynecháme a použijeme vývar.
Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem
Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena