4 | vejce | |
8 ks | ředkvičky | |
1 ks | avokádo | |
olivový olej | ||
pepř a sůl | ||
citronová šťáva | ||
150 g | nízkotučný tvaroh | |
4 ks | celozrnný chléb | |
něco zeleného na ozdobu (polníček, rukola..) |
Plátky chleba potřete trochou olivového oleje a opečte na grilovací pánvi z obou stran. V pánvi rozetřete olivový olej a připravte na ní čtyři volská oka. Avokádo zbavte pecky, oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. K tvarohu přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. Na každý plátek chleba namažte tvaroh, dejte nakrájené avokádo, ředkvičky a jedno volské oko. Nakonec volská oka posypte troškou soli a pepře a celý chléb ozdobte polníčkem a rukolou.
Zkuste to zdravě: Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem
Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.
Autor:dejsineco
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena