Čirý a jantarově nažloutlý, přiměřeně tuhé a pružné konzistence. Na povrchu i uvnitř musí být čistý. Chuť navinulá, příjemná, bez převyšující klihové příchuti.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Cukr150 g
Sůl150 g
Cibule673 g
Voda8600 g
Želatina1000 g
Ocet 8%1000 g
Bobkový list2 g
Celý pepř5 g
Worcester25 g
Celé nové koření5 g
Postup přípravy
Ve vodě rozpustíme sůl, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření, cukr, ocet a vše necháme přejít varem.
Do tohoto základu přidáme ve studené vodě rozpuštěnou želatinu a dobře promícháme.
Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku a uložíme do chladu.