50 ml | rum | |
90 dkg | cukr krystal | |
5-10 balíčků | vanilkový cukr | |
2 kg | nezralý angrešt |
Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vanilkové cukry a odstavíme. Sebereme nežádoucí pěnu a vmícháme rum.
Angreštovou marmeládu naplníme do malých skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C. Angreštovou marmeládu s rumem používáme podle libosti. Je-li angrešt už zralý, přidáme jeden Želírfix 1:1. Pro zachování vanilkového aroma je lepší použít vanilkový cukr nebo lusk.
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet
Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Autor:JanaB
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena