směs | ||
---|---|---|
2 hrstě | angrešt | |
0.5 hrnečku | cukr nebo med | |
1 l | voda | |
10 kostek | led |
Možná i vy máte letos nadbytek úrody angreštu a rádi si tak připravíte tuto lahodnou limonádu, která je hotová jedna dvě a v těchto horkých letních dnech chutná prostě skvěle.
Jdeme na samotný recept. Opraný a stopek zbavený angrešt jednoduše vložíme do misky, zasypeme cukrem a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs přendáme do džbánu, zalijeme vodou, můžeme přidat lístky máty a plátky citronu. Nakonec přidáme kostky ledu a takto připravenou angreštovou limonádu můžeme podávat.
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet
Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena