400 ml | mléko | |
400 g | jahody | |
5 lžic | cukr krupice | |
200 g | maliny | |
350 g | mascarpone | |
4 lžíce | bílý rum | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek |
300 g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme. Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ho vychladíme (ve studené vodě). Do studeného pudinku zašleháme mascarpone.
Pudinkový krém střídavě s ovocnou kaší plníme do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných proužků. Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky na 10 - 15 minut rozležet.
Anglický dezert podáváme jen tak jako sladkou ovocnou svačinu, ale i při slavnostnějších příležitostech.
Jako za starých časů: Sladké domácí poháry 8x jinak
Sladké poháry kdysi nechyběly na žádné oslavě, byla to taková tradiční dezertní pochoutka, po které s chutí sáhly nejen děti. Pojďme si je dnes připomenout a kromě ovocné a zmrzlinové klasiky vyzkoušet i recepty v luxusním podání.
Pohanka nemusí být jen nudnou surovinou. Vyzkoušejte videorecept na chutný pohankový pudink!
Super tip na zdravou snídani. Jen tři suroviny jsou potřeba k přípravě pohankového pudinku, který je navíc bezlepkový. Ovoce můžeme libovolně nakombinovat, zvolit podle sezóny, případně použít ovoce kompotované. Tak směle do toho, recept je velmi jednoduchý.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena