4 ks | vejce | |
1 l | podmáslí | |
2 lžíce | soda | |
100 g | cukr krystal | |
16 g | vanilkový cukr | |
250 g | hladká mouka | |
250 g | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
100 g | rozpuštěné máslo |
V jedné míse smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse vyšleháme tekuté. Potom přelijeme tekutou směs do suché a zpracujeme tak, aby v těstě zůstaly malé hrudky. Těsto na podmáslové palačinky necháme asi hodinu odstát.
Palačinky smažíme tak, že nalijeme 1 naběračku doprostřed pánve, těsto se samo rozprostře do krásného tvaru. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Americké podmáslové palačinky podáváme následovně: Dáme 5 palačinek na sebe a přelijeme je máslem, javorovým sirupem a ovocným rozvarem, například domácím rybízovým. Ihned servírujeme. Jsou výborné!
Foto: Pixabay.com
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:Miška
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena