Nejdříve si připravíme marinádu, do které budeme nakládat kousky kuřecího masa. Do misky dáme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mleté papriky, sůl a umícháme marinádu.
Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Kuřecí kousky dáme do pekáčku a zalijeme připravenou marinádou. Dáme do ledničky a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.
Poté pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme horním dílem a pečeme asi 30 minut.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Po 30-ti minutách kuře vytáhneme z trouby a posypeme cibulí. Dále pečeme bez horního dílu za občasného podlévání zhruba dalších 30 minut. Nakonec potřeme kuřecí maso medem smíchaným s trochou vody a dopečeme, až bude mít kuře krásnou zlatavou kůrčičku.
Kuře podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.