Zakysaná smetana má v domácí přípravě dezertů své čestné místo. Dezertům dodává vláčnost, jemnou nakyslost a krémovost. Jak ji správně použít, čemu se vyvarovat a které dezerty se zakysanou smetanou stojí za vyzkoušení?
Zakysaná smetana je k nezaplacení hlavně díky schopnosti v chladu tuhnout a dodat sladkému dezertu jemnou kyselost. Skvěle se hodí do těst, kterým propůjčuje vláčnost. Můžete ji přidat rovnou do těsta na koláče, bábovky nebo muffiny, kde nahradí část tekutin a dodá chuť. Použít zakysanou smetanu můžete i jako koláčovou náplň podobně jako tvaroh.
Báječně se hodí do krémů i jako základ pohárů a jiných dezertů do skleničky.
TIP: Pokud zakysanou smetanu mícháte s horkými ingrediencemi, dbejte na to, abyste ji nevytáhli rovnou z chladničky, aby měla pokojovou teplotu. Tím předejdete jejímu sražení.
Zakysaná smetana se hodí do mnoha dezertů, ať jednoduchých nebo sofistikovanějších.
Recepty na dezerty ze zakysané smetany, které stojí za to vyzkoušet:
Kakaový koláč ze zakysané smetany
Dort ze zakysané smetany a želé
Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena