Recept na skvělou italskou polévku Minestrone
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme.
Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět.
3) Omyjeme a očistíme mrkev, celer a zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky.
4) K lehce orestované slanině a cibuli přidáme 2 lžíce másla, nakrájenou mrkev, zelí a celer.
5) Mezitím si připravíme protlak, nakrájíme cuketu na kostky a rajčata na čtvrtky, česnek nadrobno.
6) Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem.
7) Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut.
8) Asi 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku.
9) Hotovou polévku ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená.
10) Hotovou italskou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.
Italská polévka Minestrone a finanční náročnost
Ingredience na polévku Minestrone nás vyjdou na zhruba 130 Kč, dle výběru surovin.
Vyzkoušejte také další recepty krok za krokem:
A co takhle Rajčatová polévka s fazolemi?
Minestrone
(doba přípravy 1 h 30 min )
Francouzská bageta
(doba přípravy 1 h 15 min )