Recept na polévku z pečené mrkve
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si očistíme mrkve a nakrájíme na 3 - 4 cm rozpůlené špalíky.
3) Mrkev poté přesypeme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme také cibuli nakrájenou na větší kousky a stroužky česneku, které necháme ve slupce. Vše pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a posypeme bylinkami.
4) Upečenou mrkev, cibuli a vyloupané stroužky česneku vložíme do hrnce, přidáme asi dva centimetry oloupaného a pokrájeného zázvoru. Zalijeme cca půl litrem vývaru (v nouzi jen vodou) a přivedeme k varu.
5) Vmícháme 200 ml smetany, následně polévku odstavíme, přidáme dva plátky studeného másla a mixujeme dohladka. Pokud je potřeba, přiléváme po částech i více vývaru, aby byla konzistence podle našich představ.
6) K mrkvové polévce můžeme podávat například rozpečené bagetky nebo rozkrojíme tortillu, vložíme plátky cheddaru, přiklopíme a zapečeme v sendvičovači.
7) Jednotlivé porce polévky dozdobíme zbytkem smetany, nasekanou zelenou natí petržele či koriandru, můžeme přidat také chilli či červený pepř.
Polévka z pečené mrkve a finanční náročnost
Ingredience na polévku z pečené mrkve nás vyjdou na zhruba 90 Kč, záleží na vybraných surovinách.
Dýňový speciál: Top recepty, které si navždy zamilujete
Dýně jsou jedním z hlavních symbolů podzimu, oslav Halloweenu a čím dál víc se tahle brukvovitá zelenina začíná prosazovat i v kuchyni. S příchodem sychravého počasí zařazujeme do svého jídelníčku dýně na vícero způsobů, jejich velkou výhodou je, že jdou připravit naslano i nasladko. A co je další plus, jsou nesmírně zdravé.