Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
Moučníky se připravují z různých těst. Mezi základní těsta patří kynuté, lité, piškotové, listové, odpalované, tvarohové, linecké a bramborové. Náš dnešní moučník patří do kategorie litých těst.
Na dnešní buchtu potřebujeme 250 g tuku na pečení, 500 ml cukru krupice, 500 ml polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa, 250 ml vody, 4 vejce, 1 balíček prášku do pečiva.
Na tvarohovou náplň si připravíme 500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek a 3 lžíce moučkového cukru.
Potom ještě zašleháme mouku.
Těsto do takto připraveného plechu nalijeme.
Na vysoké obrátky vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké hmoty
Před podáváním můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem. Kakaová buchta s tvarohem chutná velmi dobře ke kávě.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena