Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.
Na bochánky si připravíme 500 g hladké mouky, 300 ml sojového mléka, 60 g rostlinného másla Alsan, 1 balíček sušeného droždí, 70 g třtinového cukru, 1 lžičku skořice, špetku soli, nastrouhanou pomerančovou kůru a meruňkovou marmeládu na potření. Na kříž budeme potřebovat 2 lžíce hladké mouky a 2,5 lžíce vody.
Výdaje na velikonoční bochánky Cross buns vyjdou přibližně na 85 Kč.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena