Recept na vynikající veganský rebarborový koláč s nádechem pomerančů a sněhovou čepicí. Naučíme vás ho krok za krokem.
Na rebarborový koláč budeme potřebovat 360 g polohrubé mouky, 150 g třtinového cukru, 100 ml oleje, 380 ml rostlinného mléka, 1 kypřící prášek, 5ks rebarbory, pomerančovou kůru a šťávu, špetku soli, hrst mandlových plátků, nálev z konzervované cizrny a 150 g moučkového cukru.
Výdaje na tento skvělý koláč vyjdou zhruba na 180 Kč.
Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak
Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!
První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!
Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena