I bez masa lze vytvořit vynikající menu na Štědrý večer. Přesvědčte se o tom s naším receptem krok za krokem.
Na bramborový salát si připravíme 1 kg brambor, 2 mrkve, 1 jablko, 1 cibuli, 100 g sterilovaného hrášku, 5 nakládaných okurek, 3 lžíce sojanézy, 1 balení bílého sojového jogurtu, 2 lžičky hořčice, citronovou šťávu, sůl, pepř a černou sůl.
Na obalovanou hlívu si připravíme 250 g hlívy ústřičné, sůl, česnek, strouhanku, olej, hladkou mouku a vodu.
2. Nejdříve si připravíme bramborový salát. Brambory vcelku dáme vařit do osolené vody a vaříme doměkka. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Mrkev a celer si očistíme a dáme vařit. Po uvaření také nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám.
3. Jablko, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi. Následně přidáme hrášek, sojanézu, sojový jogurt, hořčici, pár kapek citronové šťávy, špetku soli, černou sůl a pepř. Černá sůl má specifickou chuť a salátu dodá vajíčkovou chuť. Takto připravenou směs důkladně rukama promícháme a dáme odležet do lednice.
4. Hlívu si omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a spodní část kloboučků potřeme česnekem. Takto připravenou hlívu obalíme v těstíčku z hladké mouky a vody a poté obalíme ve strouhance.
5. Obalenou hlívu smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
6. Hlívu podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu na zakápnutí.
Tradiční smažený kapr krok za krokem
Recept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Plán pečení vánočního cukroví 2020
Znáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena