Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Na veganský mazanec si připravíme 270 g hladké mouky, 230 g polohrubé mouky, 70 g rozpuštěného másla, 85 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, 30 g předem namočených rozinek, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, mandlové plátky, 250 ml rostlinného mléka, špetku soli a balení sušeného droždí. Na potření použijeme 2 lžíce rostlinného mléka a 1 lžíci datlového sirupu.
Veganské pečení: Velikonoční jidáše ve tvaru zajíčků krok za krokem
Velikonoční jidáše se tradičně podávají na zelený čtvrtek. Jidáše nám připomínají tvar provazu, na kterým se oběsil proradný Jidáš. Také symbolizují vítaní jara, plodnost a hojnost, takže je můžeme tvarovat do různých housenek, ptáčků nebo roztomilých zajíčků.
Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem
K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena