Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
Budeme potřebovat 4 velké plátky hovězího zadního, 1 velkou cibuli, 2 vejce, 100 g anglické slaniny, 2 vídeňské párky, 2 - 3 sterilované okurky. Dále sůl, pepř a jemnou hořčici. Nesmíme zapomenout ani na trochu tuku (olej, sádlo) a masový vývar.
Čím více maso naklepeme, tím kratší dobu budeme potřebovat k jeho dušení.
Španělské ptáčky pomocí nitě pečlivě omotáme a stáhneme hlavně konce, aby nám náplň během dušení "neutekla".
Nemáme-li žádný pravý masový vývar v zásobě, vypomůžeme si bujonovou kostkou. Bujon jednoduše rozmícháme ve vroucí vodě.
Ptáčky přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme 90 - 120 minut. Použijeme-li na přípravu papinův hrnec, zkrátí se nám doba dušení zhruba na 45 minut.
Omáčku zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě 15 minut provařit a zhoustnout. Ve finále omáčku přecedíme přes jemné sítko.
Zbylé suroviny (vejce, okurku, párek) můžeme nakrájet na malé kostičky, vmíchat do připravené omáčky a nechat prohřát.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena