Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
(doba přípravy 20 min)
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 35 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 35 min)
(doba přípravy 35 min)
Kuskus s drůbežím masem a zeleninou
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 15 min)
Recept na ovocný nákyp z kuskusu krok za krokem
Vyzkoušejte recept na vynikající teplý sladký hlavní chod či dezert. Ovocný nákyp připravený z celozrnného kuskusu a čerstvých broskví si zamilujete!
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se používají nejčastěji celá semena, ale mele se také na mouku. Je skvělým zdrojem vitamínů a obsahuje též vysoké procento rostlinných bílkovin.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena