Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Kari karbanátky z červené čočky
(doba přípravy 45 min )
Polévka z červené čočky
(doba přípravy 15 min )
Salát z červené čočky na toastech
(doba přípravy 45 min )
Tofu s červenou čočkou
(doba přípravy 20 min )
Červená čočka s rajčaty
(doba přípravy 25 min )
Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou
(doba přípravy 35 min )
Penne s lilkem a červenou čočkou
(doba přípravy 20 min )
Červená čočka s rajčaty a cuketou
(doba přípravy 30 min )
Úvodní foto: Pixabay.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena