Všichni víme, že ne vždy nám na dovolené (zvlášť s dětmi) vystačí peníze na návštěvu restaurací a stánků, které jsou na každém rohu. Pokud se rozhodneme vyrazit na dovolenou, kde si můžeme připravit vlastní pokrmy, budou se hodit tipy, co vařit, aby nám to nezabralo příliš času, a přesto jsme si pochutnali.
Ať už jedeme na chalupu, pod stan, k rybníku nebo blízkému moři, kde máme k dispozici vařič nebo jednoduchou kuchyňku, je na místě mít v zásobě alespoň pár receptů, díky kterým si uděláme základní nákup a poté konkrétní pokrm na místě přizpůsobíme tomu, co máme skutečně po ruce. A pokud se ocitneme v zahraničí, budou pokrmy chutnat i s použitím typický místních ingrediencí.
Nejlepší svačiny na cesty, které vydrží i úmorná vedra
Obligátních řízků jsou někteří cestovatelé možná již přejedeni. Čím jiným se tedy vybavit na dlouhou jízdu na dovolenou?
Recept na špagety chorizo krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept s fantastickým výsledkem. Lehce pikantní chorizo těstoviny provoní a rajčatová omáčka s bazalkou vše spojí v dokonalou pochoutku.
Recept na těstoviny aglio olio krok za krokem
Základní, jednoduchý a rychlý recept na voňavé těstoviny. Proč si některé dny neusnadnit dovolenkové vaření?
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
Jemná chalupářská polévka z ryb a hub
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
10 masových receptů, kterými okouzlíte
Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na grilovačku.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se dá snadno a rychle vytvořit oběd či večeře i na dovolené a bude chutnat celé dovolenkové posádce.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena