1) Co budeme potřebovat.
2) Nejdříve si zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 stupňů. V míse si smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření, kypřící prášek a špetku soli.
3) Připravenou směs promícháme a přidáme ostatní ingredience. Olej, mléko a nakonec kandované ovoce. Směs důkladně promícháme a vytvoříme těsto.
4) Formu si vymažeme máslem, vysypeme moukou a do takto připravené formy nalijeme vzniklou směs.
5) Dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 50-60 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout a poté přilijeme citronovou polevou.
6) Polevu si vytvoříme z prosátého moučkového cukru do kterého přidáme citronovou šťávu a mícháme do polotuhé konzistence. Poleva nesmí být moc tekutá, ale ani moc hustá.
Perníkovou bábovku přelijeme citronovou polevou a po zaschnutí polevy můžeme podávat.
Vyzkoušejte i další recepty na bábovky
Jogurtová bábovka
(doba přípravy 1 hod )
Jednoduchá tvarohová bábovka
(doba přípravy 1 hod )
Rychlá pudinková bábovka
(doba přípravy 1 hod )
Perníková bábovka s povidly
(doba přípravy 1 h 15 min )