1) Příprava surovin.
2) Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Můžeme využít i elektrického šlehače či robota. Přidáme tvaroh a opět důkladně rozmícháme.
3) Následně do mísy prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
4) Vymísíme v těsto, bude stále lehce lepivější.
5) Ruce si potřeme olejem a tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, spíše ještě menší.
6) Mezitím si v menším hrnci rozehřejeme dostatečné množství oleje (cca 4 cm). Zda-li je dostatečně rozpálen, zjistíme vhozením kousku těsta, který by se měl ihned začít smažit a vyplavat na povrch.
7) Pokud je olej dostatečně rozpálen, vložíme opatrně první část koblížků, tak, aby měl každý kolem sebe trochu místa a ihned lehce snížíme plamen, aby se koblížky nesmažily příliš rychle. Mohlo by se stát, že budou z vnější strany již příliš osmaženy, ale vevnitř nebudou hotovy.
8) Usmažené tvarohové koblížky dáváme po vyndání z oleje ihned na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme ihned podávat, nejlépe s marmeládou, tvarohem a posypané moučkovým cukrem.
Tvarohové koblížky a finanční náročnost
Ingredience na tvarohové koblížky nás vyjdou na zhruba 80 Kč.
Vyzkoušejte i další recepty na koblihy
Koblihy s marmeládou
(doba přípravy 2 hod )
Koblihy plněné hermelínem
(doba přípravy 35 min )
Dobré domácí koblihy
(doba přípravy 2 h 30 min )
Bramborové koblihy do trouby
(doba přípravy )
Karamelové koblihy
(doba přípravy 1 hod )
Koblihy pečené v troubě
(doba přípravy 1 h 30 min )
Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor
Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory, Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.