Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Vajíčková pomazánka se sýrem a česnekem
(doba přípravy 35 min)
Lahůdková velikonoční pomazánka
(doba přípravy 25 min)
(doba přípravy 45 min)
Vajíčková pomazánka s bílým jogurtem
(doba přípravy null min)
(doba přípravy 15 min)
(doba přípravy 25 min)
Rychlá pomazánka z vajec a tuňáka
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 25 min)
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Znáte všechny způsoby vaření a přípravy vajec?
Vajíčka patří díky své vysoké nutriční hodnotě k nejvýživnějším potravinám a byla by chyba je z jídelníčku vyřazovat. Vejce obsahují vitamíny, lehce stravitelné bílkoviny, nerostné soli, vápník, fosfor, železo, hořčík, draslík, síru a chlor. Samozřejmě je tu také obávaný cholesterol, obsažený ve značné míře ve vaječném žloutku. Výzkum však ukázal, že to s tímto „špatným cholesterolem“ nebude tak horké a odborníci dnes vejce spíše doporučují.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena