Období, kdy si rádi dopřáváme horké nápoje, které nás zahřejí, právě přichází. Dnes se krok za krokem naučíme domácí pečený čaj. Základem může být téměř jakékoli ovoce - čerstvé i mražené.
Na domácí pečený čaj si připravíme 2 kg míchaného ovoce, 500 - 1000 g cukru krupice, celé koření (skořice, badyán, hřebíček) a 1 - 2 citrony.
My v receptu použili zhruba stejné množství jablek, hrušek, švestek a rybízu. Ovoce lze použít téměř jakékoliv (kromě banánů), může být čerstvé i mražené. Ovoce kombinujeme podle libosti, ovšem vždy by zhruba polovinu váhy měly tvořit kyselejší druhy. Kdo má rád čaj s příchutí alkoholu, přidá před pečením i 2 dl rumu.
Větší druhy ovoce samozřejmě vždy nakrájíme na kousky. Připravíme si veškeré koření.
Cukr dáváme podle chuti a druhů ovoce. V tomto případě stačilo půl kila cukru.
Většinou stačí 45 - 50 minut. Po upečení vyndáme celou skořici.
Za použité ovoce si započítáme zhruba 60 Kč. Cukr nás přijde asi na 20 Kč, koření také na 30 Kč. Asi 15 skleniček (záleží na velikosti) pečeného čaje připravíme zhruba za 110 Kč.
Chcete zkusit další recepty na pečené čaje? Podívejte se zde
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena