Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
Na recept si připravíme 2 mladé cukety, 1 velkou cibuli, 6 - 7 vajec, 100 g parmazánu, 2 lžíce oleje, čerstvou bazalku, sušený nebo čerstvý tymián, sůl a mletý barevný pepř. Podle chuti můžeme přidat i 2 - 3 stroužky česneku.
Cuketu dusíme na pánvi cca 10 minut. Pustí vodu a změkne.
Podušenou cuketu vsypeme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu. Necháme ji zcela vychladnout.
Cuketovou frittatu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut.
Za cuketu, parmazán, cibuli, vejce, koření a bylinky si započítáme zhruba 100 Kč, připravíme tak 4 porce výborné cuketové frittaty.
Vyzkoušejte také:
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě začíná, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Za hodinu na stole. Cuketová bábovka krok za krokem
Recept na skvělou cuketovou bábovku, která je kyprá, vláčná a voní po perníkovém koření. Stačit vám bude jedna miska a hrnek jako odměrka. Rychlé pečení, na které nepotřebujete šlehač ani váhu.
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
Sandwich s grilovanou cuketou krok za krokem
Léto ještě nekončí, a pokud máte na zahradě přebytky cuket, tak tu máme tip na zdravou vegetariánskou svačinku.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena