Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
Švestky jsou velmi zdravým ovocem s vysokým podílem vitamínů, minerálů a vlákniny. Obsahují celý komplex vitamínů skupiny B, ze stopových prvků jsou významnými zejména měď a zinek. Konzumací švestek docílíme vyčištění střev, vyplavení zadržované vody v těle, nastartujeme hubnutí, posilíme srdce a imunitní systém.
Jak upéct nejlepší švestkový koláč?
Nejzdravější jsou samozřejmě švestky čerstvé, ale pokud je švestková úroda tak bohatá jako ta letošní, určitě se budou hodit zajímavé recepty, jak švestky zpracovat na různé způsoby.
Švestkové muffiny s mákem
(doba přípravy 45 min )
Švestkové knedlíky z bramborového těsta naší babičky
(doba přípravy 1 hod )
Rychlý švestkový koláč bez drobenky
(doba přípravy 1 h 30 min )
Nakládané švestky
(doba přípravy 1 hod )
Švestkové kuře
(doba přípravy 1 h 15 min )
Rýžový nákyp se švestkami
(doba přípravy 1 hod )
Vepřová roláda se švestkami
(doba přípravy 2 hod )
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena