Recept na křehké oříšky plněné vynikajícím krémem z vlašských ořechů a javorového sirupu.
Na těsto si připravíme 500 g hladké mouky, 250 g rostlinného másla alsan, 70 g mletých vlašských ořechů, 7 lžic javorového sirupu, 2 lžíce kakaa, 1 lžičku skořice, balení vanilkového cukru a podle potřeby 1 lžíci vody.
Na krém budeme potřebovat 200 g mletých vlašských ořechů, 80 g rostlinného másla alsan, 4 lžíce javorového sirupu a 1 velký panák rumu.
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Vánoční hostina krok za krokem
Už jen několik dní a jsou tu Vánoce se vším všudy. Nastává čas slavnostních jídel a všelijakých pochutin. Jak ale víme, Vánoce nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a co pro sváteční hosty? Podíváme se v dnešním článku.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena