Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.
Grilované kuřecí špalíčky
(doba přípravy 45 min )
Grilované kuřecí špízy
(doba přípravy 2 hod )
Lososové steaky na grilu
(doba přípravy 45 min )
Marinovaná žebírka na grilu
(doba přípravy 1 hod )
Mořský pstruh pečený na grilu
(doba přípravy 45 min )
Pikantní vepřová krkovice na grilu
(doba přípravy 35 min )
Vepřové ocásky na grilu
(doba přípravy 1 hod )
Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce
(doba přípravy 30 min )
Grilovaná krkovice s chutí kari
(doba přípravy 45 min )
Pečená žebírka v javorové marinádě s grilovanou cukrovou kukuřicí
(doba přípravy 2 h 40 min )
Kvíz, u kterého se zapotí i zkušený barbecue master! Jak si poradíte vy?
Grilování je jako alchymie. Spojujeme různé ingredience, techniky a teploty, abychom vytvořili něco úžasného. Stejně jako alchymisté u toho zkoumáme tajemství ohně, experimentujeme s kořeněním a marinádami, a sledujeme, jak se suroviny proměňují v něco výjimečného. Každý kousek masa nebo zeleniny je jako kouzelná přísada do našeho grilovaného mistrovského díla. A nakonec, stejně jako alchymisté hledají zlatý elixír, i my hledáme ten perfektní grilovaný pokrm, který nás přenese do nebeského kulinářského ráje.
Grilovací sezóna začíná! Stáhněte si e-book zdarma a buďte mistrem grilu
Grilování a opékání špekáčků na ohni k jaru a létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena