Pro slavnostní příležitosti většinou chceme připravit nějaké pohoštění, které nás zobrazí jako mistry kulináře. Nejvhodnější pro takové okamžiky jsou studené pokrmy.
Ať už se jedná o svátek, narozeniny, výročí nebo jen o slavnostnější chvíli při setkání s přáteli. Studené pohoštění se pro takové chvíle skvěle hodí.
Většinou jedná o jednohubky či jiné slané pochoutky, které se nemusí více porcovat a používat pro ně další nádobí.
Další výhodou studeného pohoštění je, že se můžeme v klidu věnovat hostům a nemusejí neustále odbíhat pro cokoliv do kuchyně.
-> Nejlepší sýrové rolády a jak je připravit
Studené pokrmy se podávají většinou na velkých talířích, podnosech a tak máte vše pěkně po ruce a hosté si mohou nabízet dle své chuti a libosti.
-> Jak dlouho vařit vejce, aby byla naměkko, na hniličku nebo natvrdo?
Zhruba hodinu předtím, než by měla návštěva dorazit, namažeme pečivo pomazánkami podle své vlastní fantazie a plánu.
Velmi pěkně budou vypadat vaše chlebíčky, pokud k nanášení pomazánky použijeme zdobící sáček s širokým zdobítkem s hvězdicovou špičkou.
Na takto připravené chlebíčky položíme stočené kolečko salámu, kolečko či osminku vejce, polovinu kolečka rajčete, kolečko sterilované okurky, sýr můžeme pokrájet na plátky nebo nastrouhat.
-> Hit českých hospod – nakládaný hermelín: Jak nachystat nejlepší chuťovku k pivu
Pomazánek na chlebíčky existuje nepřeberné množství, kterou vyberete, záleží jen na vaší chuti a fantazii. Neexistuje žádné psané pravidlo, jak a čím chlebíčky zdobit, proto záleží jen na vás.
-> Klasika studené kuchyně: Vajíčková pomazánka vždycky zmizí nejrychleji
Vhodné pomazánky na jednohubky jsou česneková, z krabích tyčinek nebo vajíčková. Na ozdobu použijeme polovinu vlašského ořechu, olivu, červenou kapii, kousek sýra nebo plátek sterilované okurky či kolečko klobásy.
Typ na výtečné pomazánky na chlebíčky či jednohubky nejdete na našem serveru v sekci recepty - chuťovky.
Recepty, které by vá neměly ujít:
Chlebíčky s pikantní rybí pomazánkou
Domácí vlašský salát podle maminky
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena