Tvaroh je skvělá surovina – je levný, chutný, plný bílkovin a poskytuje nekonečně možností, co z něj připravit. Stačí pár surovin a máte na stole pomazánku, která se hodí k snídani, večeři nebo klidně i na jednohubky pro návštěvu.
Tvarohové pomazánky jsou velmi vděčné – stačí pár surovin, pár minut a připravíme něco, co chutná pokaždé jinak, a přesto vždycky skvěle.
Ať už máte rádi jemné, pikantní, svěží nebo třeba sladké pomazánky, na tvaroh se můžeme vždycky spolehnout. Navíc vás jejich příprava nebude stát ani moc času, ani moc peněz.
Jaké kombinace stojí za vyzkoušení a jak dostat z tvarohu to nejlepší?
Papriková budapešťská pomazánka je absolutní klasika mléčných barů. U pultů s lahůdkovými saláty a pomazánkami má své pevné místo, stejně tak na českých jednohubkách.
Tvarohová pomazánka s pažitkou je jednoduchá a geniální. Tvaroh smícháme s máslem, osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku. Perfektní na čerstvý chleba, dalamánky nebo do sendvičů!
Do tvarohu přidáme čerstvou nebo nakládanou feferonku, lžičku hořčice, mletou papriku, sůl a pepř.
-> Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Pokud máte rádi kombinaci svěžesti a ostřejšího závěru, křenová pomazánka je to pravé. Na žitném chlebu je dokonalá, skvěle se však hodí i k pečenému masu.
-> Vypěstujte si zdraví za oknem. Mikrobylinky udělají z každé porce umělecké dílo
Máte v lednici papriku, která už trochu povadla? Dejte ji do trouby nebo na gril, oloupejte a rozmixujte s tvarohem, česnekem, solí a olivovým olejem.
Tvaroh se nehodí jen na slané pomazánky. Smíchejte ho s medem, skořicí a nasekanými ořechy. Pokud chcete krémovější konzistenci, přidejte trochu zakysané smetany. Skvěle chutná na toustech, lívancích či palačinkách nebo s ovocem.
-> Silvestr i běžná večeře aneb Nejlepší pomazánky pro každou příležitost
Pokud chcete lehkou a zdravou avokádovou pomazánku, rozmačkejte zralé avokádo, přidat tvaroh, limetkovou šťávu, sůl a pepř. K dochucení přidejte trochu koriandru nebo chilli.
Chcete něco vydatného? Smíchejte tvaroh s tuňákem z konzervy, trochou citronové šťávy, hořčicí a nasekanou cibulí. Tuňáková pomazánka je skvělá do baget, wrapů nebo s krekry.
Recepty na pomazánky, které by vám neměly ujít:
Tvarohová pomazánka se sušenými rajčaty
Tvarohová pomazánka se zeleninou
Tvarohová pomazánka s nivou a cibulí
Tvarohová hermelínová pomazánka
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena