Vyzkoušejte recept na sváteční sekanou, která potěší nejen vegetariány. Připravit si ji můžete nejen na Nový rok.
Na čočkovou sekanou budeme potřebovat 1,5 hrnku červené čočky, 2 hrnky vody, 1 uzené tofu, 1/2 hrnku jemně mletých ovesných vloček, 1 hrst vlašských ořechů, 1 cibuli, 3 ks mrkve, 1 papriku, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 1 hrnek rajčatového protlaku, 1 lžíce uzené papriky, 2 lžíce majoránky, sůl a pepř na dochucení. Na pomazání si připravíme 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce omáčky kikkoman a 2 lžíce javorového sirupu.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Recept na čočku na kyselo krok za krokem
Tentokrát náš čeká FOTORECEPT na čočku na kyselo s okurkou a volským okem. Česká klasika, jejíž výhodou je jednoduchost, nečeká nás žádná složitá příprava.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena