Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
Plněné papriky v rajčatové omáčce
(doba přípravy 1 h 30 min )
Domácí rajčatové pyré
(doba přípravy 35 min )
Rajčatový salát s koprem
(doba přípravy 15 min )
Italský rajčatový krém s bazalkou
(doba přípravy 30 min )
Sušená rajčata nakládaná v oleji
(doba přípravy null min)
Pasta s omáčkou z čerstvých rajčat
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy null min)
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.
Recept na domácí harissu krok za krokem
Harissa, to je tradiční pálivá omáčka pocházející z arabské kuchyně. Používá se k dochucování pokrmů i samostatně. A má opravdu říz! Dnes si ji připravíme krok za krokem.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena