Risotto, které dnes vyzkoušíme, vaříme al dente, tedy na skus. S tím českým nemá nic společného, protože je kašovité, krémovité, ale výborné!
Vývar přiléváme podle potřeby během celého vaření. Rýže by rozhodně neměla zůstat suchá. Ve výsledku je měkká, mazlavá na povrchu a uvnitř uvařená na skus, tak je to správně.
Rýži arborio v uvedeném množství pro 4 osoby pořídíme za 40 Kč, parmazán přijde na 80 - 100 Kč, jarní cibulka zhruba na 4 Kč, cuketa na 10 Kč, máslo na 8 Kč, sůl a zeleninový vývar asi na 5 Kč. Pravé italské risotto nás tak vyjde zhruba na 147 Kč.
Vyzkoušejte také:
Italské risotto s červenou řepou
(doba přípravy 30 min )
Hráškové risotto
(doba přípravy 1 hod )
Krémové risotto s tofu a hráškem
(doba přípravy 35 min )
Dýňové risotto se šalvějí a cuketou
(doba přípravy 45 min )
Italské houbové rizoto s petrželkou
(doba přípravy 1 hod )
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena