Smart masový sendvič ze zbytků
Sendvič ze zbytků od oběda je ideální způsob, jak zpracovat kousky masa, které vám zbyly. Většina lidí si na ohřívaném mase už moc nepochutná a byl by hřích ho vyhazovat. Pokud vám zbyl například kousek kuřete z předchozího dne, využijte ho do sendviče na dnešní svačinu.
Budete potřebovat:
• celozrnné pečivo,
• maso,
• dijonskou hořčici,
• rajčata,
• ledový salát.
Jeden plátek celozrnného chleba potřete dijonskou hořčicí, přidejte nakrájené kousky masa, které vám zbyly. Na ně položte plátky rajčat a list ledového salátu. Přiklopte druhým krajíčkem celozrnného chleba. Aby vám celá svačinka držela pěkně pohromadě, můžete sendvič propíchnout špejlí.
Nestárnoucí klasik sendvič
Na tenhle sendvič budete potřebovat sendvičovač, ve kterém svačinku zapečete. Možná vás jako první napadlo, že mezi dva plátky chleba dáte kousek eidamu a vepřové šunky, ale udělejte si tentokrát chuťově trošku zajímavější svačinu.
Budete potřebovat:
• plátky celozrnného toustového chleba,
• sýr čedar,
• kyselou okurku,
• šunku od kosti,
• máslo.
Toustový chléb namažte máslem, přidejte plátek čedaru, který sendviči dodá výraznější chuť, a nezapomeňte na kvalitní šunku od kosti. Pokud máte rádi kyselé okurky, nakrájejte je na plátky, poklaďte jimi šunku a přikryjte druhým plátkem toustového chleba. Celý sendvič pak zapečte v sendvičovači. Budete mít vydatnou a křupavou svačinku.
Vynikající tuňákový sendvič
Posledním tipem je vydatný sendvič s tuňákem, který vám dost možná nahradí i oběd.
Budete potřebovat:
• konzervu tuňáka,
• čerstvý smetanový sýr,
• smetanový jogurt,
• jarní cibulku,
• celozrnnou bagetu.
Z konzervy slijte šťávu s olejem a maso vyklopte do misky. Přidejte k němu čerstvý smetanový sýr, smetanový jogurt a jarní cibulku nakrájenou nadrobno, vše důkladně promíchejte. Bagetu rozřízněte na půl a naplňte připravenou pomazánkou. Svačinu můžete vždy doplnit o nakrájenou zeleninu navíc, kterou přidáte na talíř.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena