Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Ředkvičky obsahují vitamín C, velké množství kyseliny listové či selen, jsou bohaté také na draslík, vápník, síru, karoten, kyselinu nikotinovou a vitamín B. Ředkvičky produkují i zdraví prospěšné hořčičné oleje. Nesmíme opomenout vysoký obsah vlákniny.
Ředkvičky skvěle fungují při hubnutí, protože obsahují málo tuku a jejich kalorická hodnota je velmi nízká (80 kJ na 100 g).
Pravidelnou konzumací ředkviček můžeme zabránit rozmnožení bakterií a plísní. Ředkvičky jsou vhodnou stravou v době nachlazení, pomáhají potlačovat infekce.
Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci
(doba přípravy 25 min )
Smaženice z ředkviček podle Dominika Nováka
(doba přípravy 30 min )
Ředkvičková polévka s vejci
(doba přípravy 45 min )
Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami
(doba přípravy 45 min )
Salát s ředkvičkami, kapií, rajčaty a okurkou
(doba přípravy 10 min )
Mazané ředkvičky
(doba přípravy 20 min )
Těstovinový salát s ředkvičkami a jogurtem
(doba přípravy 30 min )
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Úvodní foto: Pixabay.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena