Kdo by odolal poctivé bramboračce? Tahle sytá a voňavá polévka patří mezi stálice české kuchyně, ale rozhodně není jen jedna jediná varianta. Brambory mají úžasnou schopnost přirozeně zahušťovat a dodávat polévkám krémovost i bez mouky. Navíc skvěle zasytí.
Polévky jsou díky bramborám syté, lahodné a variabilní – mohou být husté, krémové, lehké i výrazně kořeněné. Ať už hledáte tradiční bramboračku, bramborový krém nebo zajímavou kombinaci brambor s rajčaty nebo fazolemi, brambory vždy zajistí dokonalou chuť a texturu.
Které recepty na bramboračku stojí za vyzkoušení?
Francouzská kuchyně je známá svou rafinovaností a bramborová polévka po francouzsku není výjimkou. Její základ tvoří brambory, pórek a smetana, což jí dodává neskutečnou jemnost a krémovost.
Horská oblast Savojska dala vzniknout syté savojské bramborové polévce, kterou uvaříme z brambor, slaniny, sýra a smetany, takže je ideální do chladnějšího počasí.
-> Polévky, které vás prohřejí až do morku kostí. Které to jsou?
Pokud hledáte zajímavou variantu bramboračky se sýrem, zkuste mléčnou bramborovou polévku s krutonky. Základ tvoří strouhané brambory, máslo, žloutky a mléko, což vytváří jemnou sametovou polévku plnou chuti.
Hedvábnost krémové bramborové polévky s aromatickým česnekem a pažitkou dělá z této polévky dokonalý lahodný pokrm s prožitkem. Navíc jsou na její přípravu potřebujeme jen minimum surovin. Polévka za hubičku!
Holandská krémová bramborová polévka kombinuje brambory, kořenovou zeleninu a smetanu. Aby polévka byla výživnější, můžeme do ní přidat také sýr.
Recepty na bramboračku, které by vám neměly ujít:
Bramborová krémová polévka s hříbky
(doba přípravy 45 min)
Jemná bramborová polévka s květákem
(doba přípravy 60 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 35 min)
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena