Dnes vám přinášíme výborný FOTORECEPT na cukroví, které svou chutí připomíná cukrářské rakvičky.
Jedná se o celkem jednoduché cukroví, které chutná velmi podobně jako rakvičky, které známe z cukráren. Jeho výhodou je, že neobsahuje mouku, tím pádem si mohou křehulky dopřát i celiaci a lidé alergičtí na lepek. A protože recept neobsahuje ani mléko, mohou si pochutnat i alergici na laktózu.
Na dvojitou dávku žloutkových křehulek si připravíme 8 ks vajec, 300 g cukru moučka, 2 lžičky vanilkového cukru a několik kapek citronové šťávy. Pokud chceme jen klasickou dávku, použijeme poloviční množství surovin.
Vejce postupně rozklepneme a opatrně oddělíme žloutky od bílků. Bílky uschováme v ledničce a použijeme na přípravu sněhových pusinek a kokosek. Žloutky dáme do větší šlehací mísy.
Ke žloutkům přidéme moučkový i vanilkový cukr a elektrickým šlehačem vyšleháme do hmoty, která zesvětlá a nabyde. Nakonec zašleháme několik kapek čerstvé citronové šťávy.
Formičky, nejlépe menší, vystříkáme olejem, můžeme použít i speciální spreje do formiček.
Troubu si předehřejeme na 170 °C a formičky na plechu do ní vložíme. Po přibližně 5 minutách teplotu stáhneme na 50 °C a dosušíme. Žloutkové křehulky jsou hotové, když jdou lehce vyklepnout.
Rozlámané křehulky můžeme použít pro přípravu nepečeného cukroví ve formě drti.
Chutnají výborně a hlavně u malých dětí mají obrovský úspěch.
Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena