Jahodová sezóna je tady, vyzkoušejte námi prověřený recept na dezert z domácího listového těsta a čerstvých jahod. Výsledek je dokonalý!
Na 4 porce (4 zapékané mističky) budeme potřebovat 400 g nejlépe domácího listového těsta, 800 g jahod, 3 lžíce maizeny, 60 - 80 g třtinového cukru, 1 lžičku mleté skořice a podle chuti také 1 lžičku mletého zázvoru.
Na potření si připravíme mléko a na posypání trochu třtinového cukru a špetku soli. Na vymazání formiček budeme potřebovat kousek másla.
Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu
Okraje přimáčkneme a přebytečné těsto můžeme pomocí nože seříznout.
Domácí listové těsto nás přijde přibližně na 35 Kč. Za suroviny na náplň si započítáme 65 Kč. Čtyři porce jahodového dezertu nás tak vyjdou na pouhých 100 Kč.
Další recepty z jahod, které stojí za vyzkoušení
Jahodové řezy s želatinou
(doba přípravy 45 min )
Nealkoholické jahodové daiquiri
(doba přípravy 15 min )
Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
(doba přípravy 45 min )
Jahodové muffiny
(doba přípravy 30 min )
Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany
(doba přípravy 25 min )
Jahodové tiramisu do skleničky
(doba přípravy 25 min )
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena