Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Ideálním masem na tento guláš je vepřové plecko. Avšak tento druh masa je trochu tučnější, dietnější variantu lze připravit z vepřové kýty (zejména pro děti). Naopak, pokud například mužská část rodiny dává přednost tučnějším masům, můžeme maso nakombinovat v poměru 3/4 vepřové plece a 1/4 vepřového boku.
Na dnešní guláš si oloupeme 4 střední cibule.
Vepřové maso omyjeme a osušíme.
Vývar musí být před přípravou guláše studený.
Koření přidáme do studeného masového vývaru, stejně jako 3 polévkové lžíce škrobové moučky.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Zapékací mísu přiklopíme víkem a dáme péci.
Vhodnou přílohou mohou být těstoviny, v případě celiaků samozřejmě bezlepkové, knedlíky i čerstvý chléb. Výhodou vepřového guláše z trouby je, že je bezlepkový.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )
Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )
Hospodský vepřový guláš
(doba přípravy 1 h 15 min )
Guláš z vepřového plecka
(doba přípravy 45 min )
Hovězí guláš podle Richarda Nováka
(doba přípravy 2 h 30 min )
Vepřový guláš s fazolemi
(doba přípravy 1 h 30 min )
Ostrý vepřový guláš
(doba přípravy 45 min )
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena